08.05.2020

(Bergen, 06.05.20) PSW Group har med gleden av å melde gjennomføring av to store milepæler innen Capping Stack divisjonen.

Oljeselskapet Edison E&P har på sin Ameeq-1X brønn fullført den første brønnen i deres North Thekah lisens 130 km offshore fra Nilen deltaet. Dette var den første internasjonale kontrakten for PSW Group sin Capping Stack divisjon som ble gjennomført sammen med Edison sitt beredsskap- og kriseteam, for leveranse av logistikk og beredskap for mobilisering av Capping Stack til Egypt ved behov. Edison E&P fastslår at rask responstid fra Mongstad sammen med planer for logistikk muliggjør raskt mobilisering av Capping Stacken ved en mulig brønnhendelse.   

 

Den andre milepælen var leveranse hensyntatt brønnens lokasjon og dybde. Ameeq-1X ble boret i ca 1000 meters havdyp, som hittil er den dypeste brønnen supportert av PSW. «Våre Subsea ingeniører er velkjent med dypvannsbrønner og deres operasjoner, men dette var første gang vi klargjorde vår Capping Stack og supporterende systemer for større havdyp enn 500 meter» sier Oddbjørn Haukøy, Administrerende Direktør i PSW Group.

 

«Utvikling av systemer for beredskapsrespons sammen med Edison E&P sin operasjons avdeling, samt raskt responstid på transport fra Mongstad av Capping Stack var nøkkelfaktorer i utvelgelsen av PSW som leverandør til våre operasjoner» sier Simone Conti, Drilling Manager i Edison E&P Egypt.

 

En capping stack er en stor brønnlukkeanordning som kobles til toppen av et utblåsningsvern (BOP) og er i stand til å tette en brønn hvis en BOP svikter. Som en del av avtalen sikrer PSW pålitelig vedlikeholds-, opplærings- og distribusjonsstandarder, og har et vaktteam klart 24/7 for kunden. PSW Group`s fasiliteter ligger strategisk til i nærheten av Europas største offshore supply base, noe som tillater rask mobilisering av en capping stack, langs vestkysten av Norge.

 

«Den økte interessen fra globale operatører styrker vår posisjon som leverandør av disse kritiske tjenestene. Dette blir supportert av våre partnere Intermoor og Exceed Well Management for utførelse og support for hendelser internasjonalt fra kai til brønn», sier Oddbjørn Haukøy, Administrerende Direktør i PSW Group.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Oddbjørn Haukøy, Administrerende Direktør i PSW Group
Telefon: + 47 911 71 914

Our company
For any questions, please ask for
PSW Group: Ola J Jordal PSW P&A: Eirik Sørensen

References

ONE OF NORWAY's LARGEST SOLAR PLANTS

PSW Power & Automation has installed the solar power plant on the roof of parent company PSW Group's new facilities in Mongstad. With its 1200 solar panels over 2500 square meters, the plant is the tenth largest in Norway, and the building's own power generation is approximately 350,000 kWh per year.

Read more
ISO.png
Achilles-01.png
nemko presafe.png
Norsk Sertifisering.jpg