21.01.2020

PSW Group har fra tidlig 2019 og starten av 2020 gjennomført et omfattende prosjekt på Floatel Superior på vegne av selskapet Floatel International. Prosjektet har tatt for seg å bygge om thrusterkjølesystemet til floatellet fra et saltvannssystem til et ferskvannsystem. – Fordelen med å bytte fra saltvann til ferskvannskjøling er blant annet at man unngår galvanisk korrosjon, noe som forlenger levetiden på komponenten og man minsker vedlikeholdsbehovet til systemet, forteller Thomas Blomvågnes som er ansvarlig ingeniør for prosjektet.

Floatel Superior er et semi-nedsenkbart konstruksjonsstøtteskip designet for verdensomspennende drift med vekt på noen av de tøffeste miljøforholdene i verden. Floatellet har 440 sengeplasser og fungerer som et flytende hotell i f.eks. Nordsjøen.

Systemet som skal ombygges på floatellet består av seks thrustere plassert i seks forskjellige rom, hvor ingen rom er like. – Dette er en ombygging som krever god planlegging, gjennomføring og logistikk. Ombyggingen er designet, planlagt og gjennomført av PSW Group, hvor avdelingene Technology, Power & Automation og Solutions er representert, fortsetter Blomvågnes. 

Det har medgått rundt 13 200 arbeidstimer på prosjektet fordelt på avdelingene. – Prosjektet har hatt en god og jevn fremdrift fra start. Dette er et resultat av gode designstudier, god planlegging samt tett og godt samarbeid med kunde. I tillegg til dette har vi har hatt kunnskapsrikt personell ute i felten siden oppstart på prosjektet. Å gjennomføre et slikt krevende prosjekt hadde ikke vært mulig uten gode lagspillere og kolleger som har fokus på sluttresultat og fremdrift. Både vi og kunden er godt fornøyde med prosjektet. Ekstra stas er det at prosjektet er gjennomført uten et eneste KHMS-avvik, forteller Geir Medaas, formann for ombyggingen.

 

Our company
For any questions, please ask for
PSW Group: Ola J Jordal PSW P&A: Eirik Sørensen

References

ONE OF NORWAY's LARGEST SOLAR PLANTS

PSW Power & Automation has installed the solar power plant on the roof of parent company PSW Group's new facilities in Mongstad. With its 1200 solar panels over 2500 square meters, the plant is the tenth largest in Norway, and the building's own power generation is approximately 350,000 kWh per year.

Read more
ISO.png
Achilles-01.png
nemko presafe.png
Norsk Sertifisering.jpg